Професионален ремонт на покриви от фирма

1521

Покривите са нещо, което не желаем да ремонтираме. Те поглъщат много време и пари, а в същото време изискват специални познания, относно самата конструкция, материалите, които се използват и начините, по които те се полагат. Колкото и да не ни се иска да ремонтираме покрива, това е неизбежно, особено ако обитаваме стара и амортизирана сграда, чийто покрив е строен отдавна и е бил лишен от каквато и да е поддръжка в продължение на години.

Защо ремонтът на покрива трябва да се извърши от професионалист?

На първо място – един покрив винаги представлява опасност, дори когато не е особено висок и с голям наклон. Всяко подхлъзване там може да бъде фатално, а и работата върху една сложна конструкция се оказва много по-трудна и бавна, отколкото ако я извършвате на удобно и безопасно място. От начина, по който ще протече ремонтът и материалите, които ще се използват зависи, колко дълго ще функционира покривът без да създава никакви проблеми, а всеки проблем по покривната конструкция се отразява неизменно на състоянието на цялата сграда в дългосрочен план.

Ремонтът на един покрив, независимо дали се касае за частна къща или жилищен блок е редно да се извърши компетентно и професионално, тъй като това ще гарантира дълъг период от време, през който покривът ще бъде в отлично състояние. Колкото по-дълго е здрав вашият покрив, толкова повече средства ще спестите за дребни, частични ремонти, затова не се заблуждавайте, че наемането на професионална фирма ще ви излезе по-скъпо.

Професионален ремонт на керемиден покрив

Покривите на къщите у нас масово използват керамични или циментови керемиди, като основна покривна настилка. Керемидените покриви са значително по-евтини, но те имат и много недостатъци – кратък живот на керемидите, утежняване на конструкцията, нужда от редовна поддръжка и периодична подмяна на счупените или напукани керемиди. Когато покривът е поддържан в добро състояние, той рядко се нуждае от основен ремонт, но поддръжката в този случай налага често качване върху опасното съоръжение.

Когато керемиденият покрив се нуждае от сериозен ремонт, с тази дейност непременно трябва се заеме професионална фирма, защото професионалните строители разполагат с обезопасително оборудване, познават и използват добри строителни материали, работят бързо и качествено и предоставят гаранция – често, обвързана с периодичен преглед и поддръжка на съоръжението, което са ремонтирали.

Професионален ремонт на плосък покрив

Малко частни домове у нас имат плоски покриви. Този тип покриви са характерни за жилищните блокове, кооперациите и обществените сгради, а това означава, че с тяхното ремонтиране не може да се заеме който и да е. Както панелните блокове, така и обществените сгради нямат едноличен собственик, който да реши сам как да бъде направен ремонтът, а това означава, че решението трябва да се вземе след внимателен анализ и обсъждане на различните варианти.

ремонт на покривРемонтирането на един плосък покрив почти винаги е свързано с подмяна на хидроизолацията, а това е дейност, която само специализирани строителни фирми предлагат. Неуспешните опити на много любители да отстранят течове по покривите на панелните блокове доказват тази теория – запушването на един теч е краткотрайно, когато не е направено професионално.

Професионалният опит и компетентност на професионалните строителни фирми, специализирани в ремонт на покриви им позволява да преценят много точно, доколко е сериозно моментното състояние на покрива, как да се подходи към самия ремонт и какви материали да се използват. Самата дейност, когато е извършена професионално предотвратява разхищението на скъпи материали и гарантира стриктно спазване на всеки етап от ремонта.

Подмяната на хидроизолационната мембрана на един плосък покрив изисква полагане на няколко циментови замазки, а също и задължително грундиране на основата. Самото полагане на мушамите изисква апаратура, с каквато не всеки разполага и умее да използва, а това определя качеството и дълготрайността на самия ремонт. Не на последно място, професионалните фирми дават гаранция и осигуряват поддръжка на ремонтираното от тях съоръжение, а също така почистват и извозват строителния отпадък, останал след ремонтните дейности.