Валфорс ЕООД – монтаж на битумни керемиди върху скатен покрив

1477

Правила и стъпки при покриване на покрива с битумни шиндли

Битумните керемиди са здрав покривен материал, който не се нуждае от особена поддръжка. Той се произвежда от висококачествени суровини по най-модерна технология и неговите безспорни качества се доказват от дългогодишното приложение на битумните керемиди, като покривно покритие навсякъде по света, дори са предпочитани в страни с екстремни климатични условия.

Битумните керемиди се състоят от няколко слоя, като най-важният компонент от тези слоеве е стъкленият воал, който се намира между два слоя битум. Основата на шиндлите е изградена от кварцов пясък, а най-горният слой има минерална посипка, която и определа цвета на битумната плоча.

Основни предимства на услигата монтаж на битумни керемиди от Валфорс ЕООД:

  • Лек и гъвкав материал
  • Не товарят носещата конструкция на сградата
  • Устойчиви на различни атмосферни влияния.
  • Водонепропускливи
  • Лесни и удобни за монтаж
  • Придават по-добър естетически вид на покрива

Лесното и правилно монтиране на битумните керемиди зависи от покривната обшивка. От това, доколко тя е изравнена, почистена и суха. Обшивките могат да бъдат както дървени, така и от водоустойчив шперплат, талашит, цимент, стомана и бетон.

Метод на полагане на битумните керемиди

Основата, върху която се извършва от Валфорс ЕООД монтаж на битумни керемиди, трябва да бъде равна и непрекъсната. Тя може да се изпълни от плътна дървена обшивка от сух материал или от хидрофобни дървесни плоскости, като минималната дебелина на плоскостта трябва да бъде поне 20мм. Върху основата се полага подложната мембрана, която може да бъде отново вид битумен материал, като най-често се използва воалитът, като материал за облицоване на дървото, преди монтирането на битумните ленти.

Подложната мембрана се полага, като се залепя с битумно лепило, след което се пристъпва към монтирането на битумните керемиди. Полагането започва от стрехата към върха с поставяне на ивици, на които са отрязани полите. Те се полагат върху, предварително монтирана подулучна пола, като се залепват към нея.

Валфорс ЕООД извършва монтаж на битумни керемиди, като всяка ивица се заковава към основата с по пет гвоздея от неръждаем материал, за предпочитане алуминий. Важно е да се следи за разминаване на снадките между ивиците битумни керемиди в отделните редове, защото това може да обърка напълно подреждането на лентите.

При наличие на самозалепваща се ивица, залепването става под въздействието на околната температура. В случай, че полагането се извършва в по-хладно време, може да се приложи газопламъчно залепяне с газова горелка или с пистолет за горещ въздух.

За оформянето на отвора на отдушника се използва специален елемент, който се заковава над отвора в покрива и който старателно се покрива с битумни керемиди. Предназначението на този отвор е да осигурява циркулацията на въздуха, влизащ през дъсчените отвори над улука и излизащ през отдушника. Така се предотвратява образуването на конденз и влага под дъсчената обшивка.

Детайлът за връзка със стената се оформя, като най-напред се монтира парче битумна мембрана със ширина поне 50см и дебелина поне 3мм. При монтаж на битумникеремиди от Валфорс ЕООД, те се изрязват до ръба на стената и се залепят върху ламаринената обшивка с битумно лепило.

За оформяне на билата, битумните ивици се нарязват на отделни елементи във формата на трапец, за да не повдигат следващия слой. Огъват се и се полагат, като всеки елемент се заковава с по четири пирона.

Свържете се с фирма за ремонт на покриви Валфорс София, и попитайте за тази услуга:

лице за контакт: Валери Василев

0885 75 57 27

Адрес:
София, жк „Дружба“ 2, ул. Обиколна 268

email: office@remont-na-pokrivi.org